Un politician canadian a provocat un adevarat scandal dupa ce i-a aratat degetul mijlociu unei colege din Parlamentul din New Brunswick, transmite National Post. Abel LeBlanc este acuzat si ca a amenintat un alt parlamentar cu bataia.

LeBlanc face parte din Parlamentul din New Brunswick din 2003. Joi, el s-a aratat extrem de nervos dupa ce un politician din opozitie, Margaret-Ann Blaney, s-a plans in fata legiuitorilor ca LeBlanc a insultat-o constant.

Politicianul liberal i-a aratat degetul mijlociu lui Blaney, dupa care l-a amenintat cu pumnul pe un alt membru al Parlamentului, Dale Graham. "O sa-ti dau asta daca vrei sa mergi cu mine afara. Esti un derbedeu", a strigat LeBlanc, aratandu-si pumnul.

Premierul Shawn Graham a criticat comportamentul lui LeBlanc: "nu putem tolera actiuni precum cele din Parlament. Presedintele camerei a luat decizia corecta, cerandu-i lui LeBlanc sa paraseasca sedinta... Emotiile sunt mari - in prezent au loc mai multe dezbateri si este important sa pastram decenta".