Liderul ultranationalist rus Vladimir Jirinovski a declarat, intr-un interviu acordat postului de radio "Eho Moskvi" ca este de parere ca, peste cinci ani de zile, partea estica a Ucrainei se va alipi la Federatia Rusa, noteaza Rador. Intrebat daca "mai crede ca, dupa victoria obtinuta de Viktor Ianukovici, Ucraina sau o parte a acestei tari trebuie alipite la Rusia", Jirinovski a raspuns afirmativ.

  • "Cred ca aceasta ar fi cea mai buna solutie. Pentru ca este evident faptul ca exista doua Ucraine diferite - vestul, care a facut parte din Austro-Ungaria, Polonia, adica Tarile Baltice, iar estul Ucrainei este Taskent. De aceea, estul este, de fapt, Rusia. Donbasul a fost facut cadou de Stalin, iar Crimeea de Hrusciov. Toate acestea au facut parte din Rusia, iar ca dovada sta faptul ca aceste regiuni sunt populate in mare parte de rusi", a explicat Jirinovski, care este liderul Partidului Liberal Democratic din Rusia si vicepresedinte al Dumei de Stat.
  • "Una dintre cauzele pentru care Viktor Ianukovici a castigat alegerile este faptul ca el, desi cunoaste limba ucraineana, este un rus adevarat. In viitor, se vor intampla cele mentionate mai sus.Pentru ca Occidentul nu ne va da Ucraina, iar noua nu ne convine sa pierdem in totalitate aceasta tara, pentru ca ea sa nu devina o a doua Polonie. De aceea, varianta ideala ar fi ca orasul Lviv sa fie capitala Ucrainei, iar toti ceilalti, inapoi in Rusia, sa devina districte federale cu numarele opt si noua", a subliniat Jirinovski.