Ambasadorul rus la NATO a scris miercuri, intr-un mesaj pe reteaua de socializare Twitter, ca ursul rus "le va trage un sut in fund" Statelor Unite si aliatilor lor daca Moscova se va simti amenintata de scutul antiracheta, transmite AFP. Dmitri Rogozin a facut aceste afirmatii ca raspuns la intentia SUA de a amplasa interceptori pe teritoriul Romaniei.

"Americanii si aliatii lor vor, din nou, sa incercuiasca pestera ursului rus?", a scris Rogozin pe Twitter, atasand un link catre un articol care prezinta decizia Romaniei. "De cate ori trebuie sa li se spuna ce periculos este acest lucru. Ursul va iesi si le va trage un sut in fund acestor vanatori jalnici", a scris el intr-un alt tweet, in limba rusa.

AFP precizeaza ca o traducere in engleza a celor doua mesaje a omis limbajul vulgar, insa a avertizat ca ursul rus "ii va bate" pe vanatori.

Rogozin, care este cunoscut pentru limbajul sau "colorat", este unul dintre putinii oficiali rusi care folosesc Twitter.

AFP scrie ca Moscova si-a exprimat ingrijorarea dupa anuntul Romaniei ca a acceptat sa gazduiasca interceptori americani. Oficiali romani si americani au afirmat in repetate randuri ca sistemul nu este indreptat impotriva Rusiei.