Fosta guvernare comunista de la Chisinau a cerut in secret de la Uniunea Europeana 300 milioane de euro pentru a scoate tara din pragul falimentului, informeaza Unimedia. Potrivit portalului moldovean, informatia este confirmata de un document secret trimis de fostul presedinte Vladimir Voronin catre premierul de atunci, Zinaida Greceanii, in care ii cerea sa solicite ajutor din partea Comunitatii Europene, fapt executat de sefa cabinetului de ministri.

"Trebuie de transmis urgent aceasta scrisoare catre UE", se mentioneaza in "ordinul" lui Vladimir Voronin catre Zinaida Greceanii, unde este atasata scrisoarea formulata de fostul ministru al Finantelor, Mariana Durlesteanu.

Ulterior, in adresarea Zinaidei Greceanii catre Uniunea Europeana, premierul moldovean de atunci recunostea ca Moldova se afla in criza profunda si are nevoie urgent de fonduri. "In aceasta situatie, doar o finantare externa suplimentara pentru acoperirea deficitului bugetar ar putea ajuta la remedierea situatiei din tara", se mentioneaza in documentul trimis de Greceanii catre oficialii europeni.

Documentele, publicate de Unimedia, au fost desecretizate de catre actualul Guvern.