Premierul ucrainean Iulia Timoshenko nu va recunoaste infrangerea din alegerile prezidentiale si va contesta in justitie rezultatul, au declarat marti surse parlamentare citate de ziarul online Ukrainska Pravda, preluat de AFP.

"Nu voi recunoaste niciodata legitimitatea victoriei lui Ianukovici intr-un astfel de scrutin", a declarat Timoshenko, in cadrul unei reuniuni cu grupul sau parlamentar.

Mai mult deputati ai blocului Timoshenko au afirmat ca plangerile vor fi depuse in urmatoarele zile.

"Vom face totul pentru a dovedi ca aceste alegeri au fost falsificate", a spus deputatul Serghei Sobolev, intr-o declaratie televizata.

Iulia Timoshenko va incerca, pentru inceput, sa obtina invalidarea rezultatelor din anumite birouri electorale si, in caz de succes, va pune sub semnul intrebarii rezultatul de ansamblu al scrutinului, a explicat un alt deputat al blocului Timoshenko, Olena Shustik.

Ianukovici a obtinut 48,95% din totalul voturilor exprimate la scrutinul de duminica, fata de scorul de 45,48% inregistrat de premier, potrivit rezultatelor partiale, dupa numararea a 99,95% din buletinele de vot.

Observatorii OSCE au apreciat ca scrutinul a fost "transparent si corect".