Europa trebuie sa "vorbeasca cu o singura voce" si sa isi coordoneze mai bine politicile economice. Declaratia a fost facuta de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in fata Parlamentului European, in aceeasi zi in care eurodeputatii trebuie sa voteze noua componenta a comisiei, informeaza Le Figaro.

"Unii se intreaba daca UE este atat de importanta pe cat vrea, la nivel mondial. Nu inca", a declarat Barroso. Pe plan economic, "anumiti politicieni nu sunt in favoarea unei abordari mai coordonate a politicilor economice", a subliniat presedintele CE. "Daca vrem sa consolidam baza noastra industriala, (...) avem nevoie de o coordonare economica mai puternica", a continuat el.

Barroso a aparat si moneda unica europeana, al carui curs a fost afectat in ultimele zile de ingrijorarile cu privire la situatia financiara a mai multor tari din zona euro.

Noua Comisie Europeana trebuie sa inceapa lucrul saptamana viitoare, punand astfel capat unei perioade de peste trei luni de letargie, noteaza France 24. Mandatul actualului executiv european a luat sfarsit pe 31 octombrie 2009.