Rusia a invins Canada si Arabia Saudita la o licitatie pentru un lot de teren din centrul Paris si va construi un centru spiritual si cultural pe malurile raului Sena, in apropierea Turnului Eiffel, potrivit RIA Novosti.

Oficiali francezi au declarat ca Rusia a oferit cel mai mare pret pentru teren, dar nu au precizat insa suma. Expertii imobiliari francezi spun ca un pret mediu pe mp in zona este de aproximativ 7.000 de euro, ceea ce inseamna ca Rusia ar putea avea oferta 50 milioane de euro sau mai mult.

Lotul de teren de pe Quay Branly este in prezent ocupat de catre serviciul francez national de Meteorologie, Meteo Franta, care urmeaza sa fie mutat in 2011.

Potrivit revistei Newsweek-editia rusa, Canada a fost in cautarea unui teren pentru o ambasada noua, in timp ce Arabia Saudita a vrut sa construiasca un birou diplomatic si o moschee, destinate doar pentru cetatenii din Arabia Saudita.

Rusia doreste sa ridice pe terenul achizitionat o biserica ortodoxa si sa-si mute o scoala ortodoxa situata la periferia Parisului.