Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a declarat ca tehnologia laser avansata de care beneficiaza rachetele iraniene va face imposibila interceptarea lor de catre "inamicii Iranului", transmite FNA, agentia oficiala de la Teheran.

"Problema dusmanilor Iranului este aceea ca nu au construit inca un sistem care sa intercepteze rachetele iraniene", a declarat liderul de la Teheran. El a vorbit despre realizarile Iranului in domeniul laserului, afirmand ca oamenii de stiinta iranieni fac progrese rapide in acest domeniu. Ahmadinejad a spus ca doar o singura tara beneficiaza de o tehnologie laser mai avansata decat cea a Iranului, fara insa sa precizeze la cine se refera.

Ahmadinejad a afirmat ca Iranul este capabil in prezent sa foloseasca tehnologia laser pentru imbogatirea uraniului cu mai multa precizie si viteza, dar si la o calitate mai buna.

FNA precizeaza ca Iranul si-a imbunatatit recent activitatea de cercetare si dezvoltare in domeniul tehnologiei laser. Sambata, ministrul apararii de la Teheran a inaugurat linia de productie a unei rachete anti-elicopter ghidata prin laser, denumita "Qaem". Ministrul Ahmad Vahidi a spus ca racheta poate distruge tinte ce zboara la viteza si altitudini reduse, in special elicoptere.

Declaratiile liderilor iranieni vin in contextul in care SUA dezvolta in acest moment un scut antiracheta care sa protejeze si Europa. Acesta este menit sa opreasca rachetele lansate de Iran sau Coreea de Nord. Joi, presedintele roman Traian Basescu a anuntat ca Romania va gazdui interceptoare terestre.