O companie americana a decis sa faca "urmatorul pas in democratie": "va candida" pentru un mandat in Congresul de la Washington, transmite New York Times. Murray Hill Incorporated, o firma de relatii publice, a facut acest anunt in urma hotararii Curtii Supreme de a modifica modul de cheltuire a banilor in campania electorala.

Murray Hill Incorporated, o companie liberala de relatii publice, a anuntat ca "va candida" in Districtul al 8-lea din Maryland. Interesant este ca firma a anuntat ca va lua parte in alegerile preliminare ale Partidului Republican.

Murray Hill Inc. este considerata prima "persoana corporatista" care isi exercita dreptul constitutional de a candida pentru o functie. "Este urmatorul pas in democratie", scrie New York Times, care precizeaza ca decizia Curtii Supreme acorda companiilor in mod implicit dreptul la libera exprimare. Lyle Denniston, specializat in chestiuni ale Curtii Supreme, a scris ca "decizia in cazul Citizens United v. Federal Election confera o noua demnitate persoanelor corporatiste, pe carte le trateaza - potrivit Primului Amendament - ca pe niste fiinte umane".

Murray Hill Inc. a afirmat ca va cheltui "o suma mare" pentru a-si proteja investitia: "Este democratia noastra. Am cumparat-o, am platit pentru ea si intentionam sa o pastram".

Eric Hensal a fost desemnat sa ofere "o fata umana" candidaturii companiei, el fiind insarcinat cu semnarea tuturor actelor legate de inscriere. Compania a realizat chiar si o pagina "Murray Hill pentru Congres!", in care afirma, satiric, ca "marile companii sunt si ele (formate din) oameni!".

Vezi mai jos primul clip publicitar difuzat de companie.