Premierul Italian Silvio Berlusconi a calatorit de la Ierusalim la Betleem, miercuri, fara sa observe cel mai renumit reper al acestuia – zidul israelian de securitate, inalt de 8 metri, scrie Reuters.

“Va voi dezamagi, pentru ca nu l-am observat”, i-a spus Berlusconi unui jurnalist italian care il intrebase despre impresia pe care i-a lasat-o bariera de beton, la o conferinta comuna cu gazda sa, liderul palestinian Mahmoud Abbas.

Protocolul l-a obligat pe Berlusconi sa iasa in frig si ploaie pentru a trece din masina israeliana in cea palestiniana la punctul de control israelian din zid, unde o poarta de otel controleaza accesul catre si dinspre Cisiordania, potrivit surselor palestiniene. Cu toate acestea, liderul italian a declarat ca nu a acordat atentie zidului. “Ma gandeam la ce urma sa ii spun presedintelui,” a declarat acesta. “Imi cer scuze pentru asta.”

Zidul din Betleem face parte dintr-o bariera extinsa de securitate, despre care Israelul spune ca ar fi necesara pentru a impiedica militantii palestinieni inarmati sau sinucigasii cu bomba sa ajunga la orasele din Cisiordania.