Cinci americani arestati in Pakistan, suspectati ca ar fi pus la cale atacuri teroriste, sustin ca sunt torturati de autoritati. Acestia au aruncat reporterilor un servetel pe care au scris declaratia din duba care ii transporta la o audiere la tribunal.

"De cand am fost arestati, SUA, FBI si politia pakistaneza ne tortureaza. Incearca sa ne insceneze cazul. Suntem nevinovati. Ei incearca sa ne tina departe de public, de media, de famiile noastre si de avocatul nostru. Ajutati-ne!". Acestea erau cuvintele inscrise pe biletul pe care cei cinci s-au semnat doar cu prenumele, scrie CNN.

Cei cinci barbati, care se rugau impreuna la o moschee din Alexandria, Virginia, au disparut in luna noiembrie si au reaparut in Pakistan. Acestia sunt acuzati de autoritatile pakistaneze ca au legaturi cu organizatii teroriste si ca au pus la cale atentate teroriste.

Cei cinci cetateni americani cu origini pakistaneze, yemenite si egiptene au fost identificati ca Ahmed Abdullah Minni, Umar Farooq, Aman Hassan Yemer, Waqar Hussain Khan si Ramy Zamzam. Acestia au mai declarat in timpul unei audieri, in luna ianuareie, ca sunt torturati in inchisoare, insa autoritatile americane si pakistaneze neaga vehement acuzatiile.