Pianistul polonez Romuald Koperski a sustinut saptamana trecuta un recital record, intins pe durata a cinci zile, informeaza RIA Novosti. In cadrul unui concert cu public sustinut in orasul polonez Gdansk, polonezul a cantat la pian timp de 101 ore, opt minute si trei secunde, fara intrerupere, stabilind astfel un nou record Guinness.

Muzicianul, in varsta de 51 de ani, si-a inceput reprezentatia miercuri dimineata si nu s-a mai oprit din cantat pana duminica dupa-amiaza, reusind astfel sa intre in Cartea Recordurilor pentru cel mai lung recital la pian din istorie. In repertoriul concertului au fost incluse compozitii clasice, piese de jazz si coloane sonore celebre.

Pianistului i s-a permis sa repete fragmente muzicale o singura data la patru ore, cu pauze de cel mult 30 de secunde intre lucrarile interpretate. De asemenea, el a mai avut dreptul la pauze de cate cinci minute la fiecare ora.

Pianistul si-a incheiat maratonul muzical cu piesa 'Fly Me To the Moon', scrisa de Bart Howard in 1954 si interpretata frecvent de Frank Sinatra.

Precedentul record pentru cel mai lung recital la pian a fost inregistrat de pianistul ungar Charles Brunner in decembrie 2008. Acesta a cantat la pian timp de 101 ore si 7 minute.