Militari din cadrul Fortei Internationale de Asistenta pentru Securitate (ISAF) aflati in Afganistan au deschis joi focul asupra unui vehicul civil. Incidentul ce s-a petrecut in Kabul a dus la moartea unui imam local si a starnit o serie de proteste, scrie AFP.

Zeci de persoane au protestat in fata bazei militare ISAF. Un purtator de cuvant al ISAF a declarat ca regreta nespus intamplarea. "Intr-un incident nefericit, in aceasta dimineata, un convoi al Fortei internationale a NATO a deschis focul asupra unei masini, care parea o amenintare si, din nefericire, a fost ucis un civil", a transmis intr-un comunicat de presa Alianta Nord-Atlantica.

"Am aflat ulterior ca civilul era Muhammad Yonus, imamul moscheii Paktia Kowt din districtul Ud-khil. Initial acesta fusese doar ranit, insa a murit datorita ranilor", a declarat generalul Eric Tremblay, purtator de cuvant al ISAF.

"Imi exprim sicerele regrete si transmit condoleante familiei acestuia", a declarat Tremblay, citat in comunicat. Acesta a promis o ancheta minutioasa si o despagubire familiei imamului.