In Haiti, au fost inhumate aproape 170.000 de persoane care si-au pierdut viata in urma puternicului seism din 12 ianuarie - a anuntat presedintele tarii, Rene Preval, citat de France Presse. Precentul bilant anuntat de autoritati indica un numar de 150.000 de decese.

Intre timp, continua operatiunile de salvare si ajutorare a victimelor. La aproape doua saptamani de la seism, un barbat de 35 ani a fost gasit in viata sub daramaturi. El a fost eliberat de sub ruine de catre soldatii americani care participa la operatiunile de interventie din Haiti.

Barbatul a fost scos de sub ruinele unei cladiri din centrul capitalei Port-au-Prince pe Rue-des-Miracle. Reuters precizeaza ca Rico Dibrivell nu pare sa fi suferit rani grave, in afara unei fracturi la picior. El era acoperit de praf si avea pe el doar o pereche de chiloti.

Pana in prezent, circa 133 de persoane au fost scoase in viata de sub daramaturi in capitala Port-au-Prince. Sambata trecuta, echipele de salvare au reusit sa elibereze de sub ruine un barbat in varsta de 25 de ani.

Multi dintre haitieni care au fost raniti de seismul devastator, sufera in prezent de foame si de sete, precum si de lipsa unui adapost. Cei mai afectati par sa fi fost copiii. Oficialii estimeaza ca un milion de copii bantuie pe strazile din capitala haitiana, ei fiind "extrem de vulnerabili" in fata posibilelor boli dar si a traficantilor.

Supravietuitorii continua sa se lupte pentru provizii, iar politistii haitieni au fost nevoiti sa foloseasca bastoanele pentru a potoli o multime disperata aflata la un centru de distributie a alimentelor. Militarii brazilieni au recurs si ei la gaze lacrimogene pentru a controla multimea.

Un ajutor mai putin obisnuit a venit de la actorul John Travolta. Vedeta de film, aflat la mansele propriului avion, a ajuns in Haiti cu ajutoare, precum si cu o echipa de doctori si membri ai Bisericii Scientologice, careia ii apartine.