Autoritatile China au respins acuzatiile conform carora Beijingul ar fi fost implicat in atacurile informatice asupra serviciilor companiei americane Google, informeaza AFP. Purtatorul de cuvant al Ministerului Industriei si Tehnologiei Informatice din China a declarat ca acuzatiile "sunt nefondate" si au ca scop "denigrarea Chinei".

"Acuzatiile conform carora guvernul chinez ar fi participat, direct sau indirect, la atacurile informatice sunt lipsite de fundament si au ca scop denigrarea Chinei", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Industriei si Tehnologiei informatice.

Google, cel mai mare motor de cautare din lume, a afirmat pe 12 ianuarie, ca ar putea inchide canalul in limba chineza google.cn si birourile din aceasta tara, dupa ce a fost tinta unui atac cibernetic provenit din China care tintea firme si activisti pentru drepturile omului ce foloseau serviciile Gmail.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton a criticat, joi, China si Iranul pentru politicile legate de Internet si a cerut Beijingului sa investigheze plangerile formulate de Google Inc, care acuza tentative de spionaj si cenzura.

Site-urile Facebook, Twitter si YouTube sunt blocate in China, care foloseste filtre firewall pentru a impiedica internautii sa acceseze site-uri web cu continut critic la adresa Partidului Comunist Chinez.