Doua bombe lansate de un avion britanic si de unul american in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial au fost dezamorsate duminica, in Italia. Prima bomba a fost descoperita in apropierea orasului Pesaro, in luna decembrie, si a fost evacuata cu ajutorul unui buldozer, informeaza AFP.

Autoritatile au luat masuri de siguranta pentru evacuarea ei: au blocat autostrada pe care a fost transportata, au deviat circulatia intre Pesaro si Fano pentru aproximativ o ora, au evacuat provizoriu locuitorii pe o raza de 500 de metri si au interzis traficul aerian deasupra acestei zone. Genistii au detonat apoi incarcatura explozibila de aproximativ 200 de kilograme, intr-o cariera de piatra.

A doua bomba, lansata de un avion american si cu o greutate de aproximativ 450 de kilograme, a fost gasita in urma cu cateva zile in raul Paglia, in apropierea orasului Orvieto. In timpul evacuarii ei, circulatia rutiera si traficul feroviar au fost intrerupte, pentru aproximativ patru ore. Genisti veniti de la Roma au detonat apoi explozibilul, intr-o cariera din apropiere de Orvieto.