Un baiat in varsta de doi ani din Brazilia, ce avea 32 de ace de cusut infipte in corp de tatal vitreg in cadrul unor ritualuri de magie neagra, a parasit spitalul vineri, la o luna de la operatie.

Baiatul, cunoscut doar dupa initiale, M.S.A., datorita varstei sale, a parasit spitalul Ana Neri din orasul Slavador, situat in nord-vestul Braziliei. Acesta s-a insanatosit si nu mai are nevoie de medicatie.

Mama lui, Maria dos Santos, a declarat pentru media locala ca ii era frica ca baietelul va muri.

M.S.A. a fost internat in spitalul din Salvador pe data de 17 decembrie, dupa ce medicii din orasul sau local Barreiras au constatat ca viata sa este in pericol. Acesta a trecut prin trei operatii complicate prin care i-au fost indepartate din corp acele ce erau in apropierea inimii, a plamanilor sau a ficatului. Aproximativ 5 ace au ramas in corpul baiatului deoarece nu sunt un pericol iminent si vor fi indepartate mai tarziu, dupa ce pacientul isi va reveni complet, noteaza AFP.

Roberto Carlos Magalhaes, in varsta de 30 de ani, tatal vitreg al baiatului, a marturisit ca el este cel care a infipt acele in corpul baiatului, cate unul in fiecare zi timp de peste o luna. El a spus politiei ca acesta este un ritual de magie neagra prin care a incercat sa se razbune pe fosta sa sotie, mama baiatului.

Tatal vitreg a mai declarat ca intentia lui era sa il ucida pe baiat. Acesta a fost inchis si acuzat de tentativa de crima.

Baiatul locuieste in nord-estul Braziliei, o regiune populata de descendenti ai sclavilor africani. Multi dintre ei practica ritualuri voodoo asemanatoare celor din Haiti sau Africa de Vest.