Un grup de calugari din Japonia a gasit o modalitate originala de a atrage noi credinciosi la religia budista: canta hip-hop in temple si servesc bautura, potrivit unui reportaj realizat de CNN.

"Atragerea tinerilor spre religie este o problema cheie pentru supravietuirea budismului", explica Kansho "Mr. Happiness" Tagai. "In Japonia, religia noastra traverseaza o perioada de criza", explica el, in conditiile in care, in fiecare an, sute de temple se inchid, in lipsa credinciosilor.

Calugarii au decis sa schimbe traditiile si in ceea ce priveste consumul de bauturi alcoolice. In timp ce le prezinta tinerilor invataturile lui Siddharta Gautama, calugarii servesc bautura la bar.

Motivul este simplu: tinerii sunt mai predispusi sa discute intr-o atmosfera de bar, care contrasteaza puternic cu atmosfera demodata, din alta epoca, a templelor traditionale.

Si se pare ca metodele mai putin conventionale incep sa dea roade.

"Numarul vizitatorilor care ne viziteaza templul s-a dublat si vin in special tineri. Alti calugari au inceput sa ma sune pentru a-mi cere sfaturi", povesteste Tagai.