Jared Malsin, redactor sef la agentia de stiri Maan din Betleem, a fost retinut in urma cu o saptamana pe aeroportul Ben Gurion si i s-a negat posibilitatea de a intra in tara. Miercuri, acesta a fost trimis inapoi in SUA dupa ce a fost interogat de autoritati in legatura cu viziunile sale "anti-israeliene", scrie The Washington Post.

Agentia de stiri pentru care Malsin a lucrat timp de 2 ani si jumatate este o organizatie non-profit finantata de SUA, de unele guverne europene si de Organizatia Natiunilor Unite.

Americanul venea in Israel pe baza mai multor vize de turist de trei luni si lucra fara permis de munca. Aceasta este o practica folosita de mai multi voluntari si angajati straini care nu reusesc sa obtina permise de munca de la guvernul israelian.

Un oficial de la Ministerul de Interne israelian a declarat ca Malsin a refuzat sa raspunda la intrebarile legate de prezenta sa in Israel. "Tara are dreptul sa puna intrebari. Nu ne intereseaza cine este persoana. Dar daca refuza sa ne raspunda la intrebari, ar trebui sa stie ca poate fi trimis inapoi" a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne.