China incearca sa extinda ceea ce numeste o campanie impotriva pornografiei, ordonand companiilor de telefonie mobila sa blocheze serviciul de mesaje text persoanelor care trimit mesaje cu "continut ilegal sau daunator", a anuntat, marti, media de stat, citata de The New York Times.

Potrivit China Mobile, una dintre cele mai mari companii de telefonie mobila din tara, vor fi scanate automat dupa cuvinte-cheie, care vor fi stabilite de politie. Mesajele vor fi considerate "daunatoare" daca nu respecta criteriile stabilite de guvern, criterii care nu vor fi facute publice.

Scanarea mesajelor text reprezinta ultima dintr-o serie de masuri prin care guvernul chinez incearca sa controleze continutul de pe internet si alte mijloace de comunicare.

In ultimele luni, China a inchis sute de site-uri si a restrictionat posibilitatea internautilor de a-si infiinta propriile site-uri. Saptamana trecuta, compania Google a amenintat ca se va retrage din China daca guvernul nu renunta la cenzurarea rezultatelor pe motorul sau de cautare.