Misteriosul vizitator nocturn care in fiecare an depunea trandafiri si o sticla de coniac la mormantul poetului american Edgar Allan Poe a lipsit pentru prima oara in 60 de ani de la aniversarea poetului. Deja traditionalul omagiu nu a mai fost adus marti, cand s-au implinit 201 ani de la nasterea cunoscutului poet, informeaza AFP.

"Nu a mai venit in aceasta dimineata", a declarat Jeffrey Savoye, secretarul si trezorierul "Poe Society", asociatie care are 380 de membri, admiratori ai scriitorului din intreaga lume. "In general, venea intre miezul noptii si ora 5 dimineata" in micul cimitir din Baltimore (Maryland), pe data de 19 ianuarie, iar ritualul a inceput in anul 1949, a explicat acesta.

Cincizeci de oameni l-au asteptat toata noaptea de marti spre miercuri, in frig, langa cimitir. Insa vizitatorul nu a mai venit. "Din cate stiu, ritualul a avut loc in toti acesti ani, mai putin anul acesta", a declarat secretarul "Poe Society", de profesie informatician. Este posibil ca vizitatorul sa fi renuntat la aceasta traditie, pentru ca este tot mai greu sa intri cu discretie in cimitir, in conditiile in care o mare de oameni asteapta sa vada ritualul devenit celebru, a precizat acesta.

Jeffrey Savoye, membru al "Poe Society" inca din 1983, a declarat ca grupul nu are nicio idee despre identitatea vizitatorului. Cu cativa ani in urma, pe mormant a aparut un mesaj care anunta ca cel care a inceput aceasta traditie a murit, dar ca obiceiul anual se va pastra. Nu se stie, insa, nici cine este cel care a preluat traditia si nici care este motivul pentru care anul acesta ritualul nu a mai fost repetat.