Doi cetateni din Republica Dominicana, angajati ai unor organizatii umanitare, au fost impuscati in Haiti, transmite WNBC. Cei doi au fost atacati in timp ce participau la eforturile de ajutorare a supravietuitorilor cutremurului produs marti. Seismul de 7.0 grade pe scara Richter a facut peste 50.000 de morti, a anuntat Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Potrivit martorilor, unul dintre dominicani a fost impuscat de catre haitienii pe care incerca sa-i ajute. Un civil fost impuscat si el in incident, produs in momentul in timpul operatiunilor de distribuire de alimente catre haitieni.

Cei doi angajati dominicani, Carlos Gatas si Milton Matos, s-au tarat pana la ambasada tarii lor din Port-au-Prince de unde au fost transportati la spital. Starea lor de sanatate este grava.

"Sunt doar doi cetateni dominicani care au vrut sa ajute. S-au dus in Haiti pentru a ajuta", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului comunicatiilor din Republica Dominica, Sergia Seliman.

Miami Herald a precizat ca intre Haiti si Republica Dominicana au existat tensiuni in trecut. Oficialii dominicani se asteapta ca mii de refugiati din Haiti sa mearga in Republica Dominicana.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Postul de televiziune ABC a relatat, de asemenea, ca mai multe cladiri prabusite din capitala Port-au-Prince, dar si magazine sau imobile guvernamentale, au fost vandalizate. Oamenii au furat cutii cu tricouri, vesela de bucatarie, dar si apa si mancare.

Agentiile de presa internationale au transmis ca bande inarmate bantuie pe strazile din capitala si se bat pentru alimente. Situatia este complicata si de faptul ca mii de detinuti au fugit din inchisorile prabusite.

Multi oameni au declarat ca nu au primit niciun ajutor, iar autoritatile locale par sa fie complet depasite de situatie. "Castile albastre" ale ONU patruleaza pe strazile din Port-au-Prince. Soldatii Natiunilor Unite vor fi ajutati de o parte din cei 10.000 de militari americani trimisi in Haiti.

Duminica dimineata, politistii haitieni au tras focuri de arma pentru a dispersa un grup de persoane care jefuiau o piata. Un barbat ab fost ucis.

In ceea ce priveste operatiunile de cautare si salvare, AFP precizeaza ca in Haiti se afla 43 de echipe internationale alcatuite din 1.739 de oameni si 161 de caini. Acestea au cercetat peste 60% din zonele afectate de cutremur.