Seful misiunii Organizatiei Natiunilor Unite in Haiti, tunisianul Hedi Annabi, a fost ucis de seismul produs marti in regiunea capitalei haitiene Port-au-Prince, a confirmat duminica presedintele ONU, Ban Ki-moon, citat de AFP.

Decesul sefului misiunii ONU fusese anuntat de presedintele haitian inca de miercuri, insa Natiunile Unite nu au dorit sa confirme informatia inainte ca trupul neinsufletit al fostului oficial sa fie gasit.

Adjunctul lui Heidi Annabi, Carlos da Costa, de nationalitate braziliana, si seful canadian al Politiei ONU din Heiti, Doug Coates, au fost de asemenea gasiti morti in urma seismului de marti.

"Sunt profund intristat ca trebuie sa confirm moartea tragica a reprezentantului meu special in Haiti, Hedi Annabi", a scris secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, intr-un comunicat publicat duminica la sediul din New York al organizatiei.

Hedi Annabi era seful misiunii ONU in Haiti din septembrie 2007. Anterior, el a fost subsecretar general pentru operatiunile de mentinere a pacii in cadrul Organizatiei (intre 1997-2007). Nascut in 1944, el lucra la ONU inca din 1981.

In momentul producerii cutremurului de marti, Hedi Annabi participa la o reuniune cu principalii sai colaboratori si o delegaţie a politistilor chinezi in hotelul Christopher din Port-au-Prince, cladire afectata grav de seism.

Marti, un cutremur cu magnitudinea de 7.0 grade s-a produs in Haiti. Zeci de mii de persoane au murit si alte mii au fost ranite in urma seismului, considerat "un dezastru major" pentru insula din Caraibe. Echipe de salvare din mai multe tari sunt la fata locului pentru a ajuta la operatiunile de cautare si de salvare.