O parte din cele 155 de persoane ce au supravietuit aterizarii fortate ale aeronavei US Airways Flight 1549 pe raul Hudson s-au reintalnit la un an dupa eveniment. O multime de aproximativ 100 de persoane l-au intampinat cu aplauze pe Capitanul Chesley "Sully" Sullenberger, care a venit la intalnire zambind si purtand uniforma de pilot.

"Suntem cu totii foarte bucurosi ca suntem aici si sarbatorim un an de la eveniment", a declarat Sullenberger.

Daca pentru unii supravietuitori reintalnirea cu membrii echipajelor ambarcatiunilor de salvare si vizitarea locului pe de unde au fost recuperati au starnit o serie de sentimente contradictorii, alti pasageri au fost nerabdatori sa se intalneasca cu persoane care au trecut prin aceeasi experienta, noteaza FoxNews.

Avionul si-a pierdut motoarele dupa ce a lovit un stol de pasari la decolarea de pe aeroportul LaGuardia. Cursa 1549 avea ca destinatie orasul Charlotte din Carolina de Nord.

Chesley "Sully" Sullenberger, pilotul care a reusit sa ghideze aeronava US Airways ce avea 155 de pasageri la bord, in raul Hudson, langa New York, salvand astfel de la moarte toti pasagerii, a fost declarat erou national al Americii.

Mai multi martori au declarat ca au fost uimiti de calmul si priceperea cu care a actionat pilotul. Mai mult, martorii spun ca Chesley B. "Sully" Sullenberger a mai inspectat de doua ori aparatul cazut in rau inainte de a cobori ultimul din avion.