Fortele de securitate din Yemen au ucis un om suspectat ca ar fi liderul unei celule teroriste Al Qaeda si au capturat alti patru militanti in dimineata zilei de miercuri, la cateva ore dupa ce doi soldati yemeniti fusesera omorati de membri ai organizatiei teroriste in apropierea capitalei Sana'a, scrie The New York Times.

Aceasta actiune face parte din campania guvernului yemenit impotriva ramurii arabe a Al Qaeda, care si-a avut sediul initial in Arabia Saudita, iar acum in Yemen. dupa ce SUA a decis sa acorde sprijin Yemenului, raziile au devenit mai frecvente. Guvernul american a declarat filiala regionala a organizatiei o amenintare la nivel global dupa ce aceasta si-a asumat raspunderea pentru atentatul cu bomba esuat asupra unei curse aeriene intre Amsterdam si Detroit, din ziua de Craciun.

Ministrul de Interne al Yemenului a identificat barbatul ucis ca fiind Abdullah al-Mehdar, unul dintre cei mai cautati militanti Al Qaeda din tara. Acesta a fost ucis dupa ce trupele yemenite de comando au patruns in locuinta baricadata din orasul Houtah unde acesta se ascundea impreuna cu alti militanti, potrivit site-ului Ministerului de Interne.