Guvernul din Yemen este "hotarat sa ia masuri impotriva" Al Qaeda si in acelasi timp este dispus sa stea de vorba cu orice sustinator al gruparii ce este de acord sa "renunte la violenta si terorism", a declarat Ali Abdullah Saleh, presedintele statului.

Ali Abdullah Saleh este presat puternic de catre Statele Unite ale Americii sa anihileze gruparea terorista Al Qaeda din Pensinsula Arabica, care si-a gasit refugiu in diferite zone ale Yemenului si a revendicat atacul terorist cu bomba asupra unui avion american ce se indrepta spre Detroit in ziua de Craciun.

Gruparile teroriste din Yemen si-au recapatat fortele dupa ce in 2006 peste 20 de teroristi atat suspecti cat si condamnati au reusit sa evadeze. Intensificarea luptei antitero a incurajat teroristii sa se refugieze in zonele mai putin guvernate ale Yemenului.

In ultima perioada confruntarile dintre trupele guvernamentale si militantii Al Qaeda, ce si-au consolidat pozitiile in zonele muntoase ale Yemenului, s-au intensificat. Cateva zeci de combatanti islamisti au fost arestati sau ucisi , iar Al Qaeda a declarat vor exista represalii, noteaza New York TImes.