Relatiile dintre Moscova si Washington s-ar putea tensiona, cauza fiind restrictiile impuse de Rusia la importurile de carne de pasare din Statele Unite, pe motiv ca producatorii americani prelucreaza carnea de pasare cu clor, relateaza postul rusesc de radio Eho Moskvi, citat Rador. Potrivit declaratiilor ministrului american al Agriculturii, Tom Vilsack, acest subiect va fi examinat in cadrul intrevederii din 17 ianuarie, de la Moscova.

Situatia creata ar putea duce la tensionarea relatiilor ruso-americane, a precizat oficialul american. El a mai adaugat ca restrictiile impuse de partea rusa la importurile de carne de pasare creeaza dificultati atat pentru Rusia, cat si pentru SUA, precum si pentru cumparatori. Potrivit declaratiilor ministrului american al Agriculturii, si unele intreprinderi din Rusia prelucreaza carnea de pasare cu clor, noteaza agentia rusa de presa Itar-Tass.

Adjunctul ministrului american al Agriculturii a precizat ca, in cadrul convorbirilor ruso-americane de la Moscova, ar putea fi examinata si problema importurilor de carne de porc din SUA. Rusia este cea mai importanta piata pentru exportatorii americani de carne de pasare, situandu-se, totodata, pe locul cinci intre tarile care importa carne de porc din SUA.

Medicul sanitar sef al Rusiei, Ghennadi Oniscenko, a declarat, in cursul saptamanii trecute, ca in Rusia nu se va inregistra un deficit de carne de pasare in urma impunerii noilor norme privind importurile de carne, tara avand suficiente rezerve. "Rusia dispune de minimul necesar de carne pentru urmatoarele doua luni", a mai precizat Ghennadi Oniscenko.