Consilierii si ajutoarele unui congresman american si-au dat demisia, luni, pentru a protesta fata de trecerea acestuia de la Partidul Democrat la Partidul Republican, a transmis mnsbc. Doar un singur angajat a ramas sa lucreze pentru Parker Griffith (Alabama), membru al Camerei Reprezentantilor.

Fosta sefa de personal a congresmanului, Sharon Wheeler, a dat publicitatii un comunicat in care afirma ca decizia lui Griffith de a schimba partidele a fost "o greseala" care contravine intereselor districtului pe care acesta il reprezinta. MSNBC precizeaza ca districtul din Alabama reprezentat de Griffith se bazeaza in mare masura pe fonduri federale acordate locurilor de munca din aparare si industria aerospatiala.

"Nu mai putem sa lucram pentru el cu constiinta curata. Nu stim ce ne rezerva viitorul, insa suntem increzatori ca, foarte curand, vom lucra pentru oficiali publici care au principii", a spus Wheeler.

MSNBC scrie ca, alaturi de personalul sau, si-au dat demisia purtatorul de cuvant, ajutoarele precum si tinerii care faceau practica la biroul din Washington al congresmanului. Un singur angajat a mai ramas la biroul din Washington, in timp ce, la biroul sau din Alabama, mai sunt la posturi doar cativa angajati.

Griffith a declarat ca demisiile angajatilor sai erau previzibile. El a afirmat ca birourile sale raman deschise si s-a declarat increzator ca va reusi sa ocupe posturile cu alti oameni pana la 12 ianuarie, cand Congresul se intoarce din vacanta.

"Este un eveniment nefericit ca de fiecare data cand se petrece un lucru de acest fel, partizanatul politic devine o problema. Cei care au demisionat au slujit districtul cu sarguinta si le doresc numai bine in viitoarele slujbe", a spus congresmanul.