Politia daneza a impuscat si ranit vineri seara un barbat care a incercat sa intre in casa caricaturistului Kurt Westergaard, unul dintre cei 12 caricaturisti care, in 2005, au publicat o serie de desene cu profetul Mohammed ce au starnit numeroase constroverse, relateaza AFP.

UPDATE 1: Politia daneza a anuntat ca somalezul avea legaturi cu Al Qaida - Reuters

Caricaturistul danez a mai primit amenintari cu moartea dupa ce un ziar a publicat in urma cu patru ani o caricatura in care profetul Mohammed purta un turban in forma de bomba. Kurt Wstergaard se afla in casa sa din Viby, in apropiere de orasul Aarhus, cand un barbat in varsta de 27 de ani, banuit ca ar avea legaturi cu un grup radical islamist din Somalia, impreuna cu inca doi oameni, a incercat sa patrunda in locuinta.

Politia a intervenit rapid dupa ce alarma casei a fost activata, reusind sa-i indeparteze pe cei trei suspecti, impuscand si ranindu-l pe unul dintre ei.

Westergaard este unul dintre cei 12 caricaturisti ale caror desene cu profetul Mohammed publicate intr-un ziar danez au starnit o puternica reactie din partea lumii musulmane.