Potrivit autoritatilor irakiene si britanice, un britanic care a fost rapit impreuna cu alti patru barbati dintr-un biroul al guvernului din Irak, in urma cu doi ani, a fost eliberat miercuri dimineata, scrie The New York Times.

Peter Moore ar putea fi singurul supravietuitor. In momentul eliberarii, acesta era intr-o stare buna, atat din punct de vedere fizic cat si psihic, a anuntat secretarul afacerilor externe britanic, David Milliband la o conferinta de presa de presa in Londra. Moore se afla la ora actuala la ambasada Marii Britanii din Bagdad si se va intoarce in tara foarte curand.

Ali al-Dabbagh, purtatorul de cuvant al guvernului irakian, a declarat ca eliberarea face parte dintr-un "proces de reconciliere nationala" intre guvern si mai multe grupari armate precum cea din care fac parte rapitorii lui Moore, insa a refuzat sa dea mai detalii despre conditiile impuse pentru eliberarea britanicului.

Peter Moore, consultant IT la o companie americana, impreuna cu patru garzi de corp britanice, au fost rapiti in Bagdad, in mai 2007. Acestia se aflau intr-o cladire a Ministerului de Finante, cand un grup de barbati inarmati au dat buzna inauntru, in mijlocul zilei, si i-au luat pe cei 5 britanici, fara a deschide focul.

Trupurile a trei dintre garzile de corp au fost gasite - Jason Swindlehurst, Jason Creswell si Alec MacLachlan. Oficialii britanici sunt de parere ca cel de-al patrulea barbat, Alan McMenemy, a fost si el ucis, desi trupul sau nu a fost inca gasit.