Statele Unite si Yemenul cauta tinte in Yemen pentru a le bombarda, dupa atentatul esuat asupra unui avion american in ziua de Craciun, revendicat de aripa din Yemen a organizatiei teroriste al-Quaida, anunta AFP, citand postul de televiziune CNN.

CNN a citat doi oficiali americani de rang inalt, care au afirmat ca "se fac pregatiri pentru situatia in care Casa Alba ar decide o riposta. Acum se fac eforturi pentru a se stabili ce tinte ar putea fi direct legate de incidentul din avionul american."

"Fortele speciale si serviciile de informatii americane, precum si omologii lor yemeniti colaboreaza pentru identificarea unor tinte potentiale ale al-Qaida in Yemen", a precizat una dintre sursele citate.

"Yemenul nu si-a dat inca acordul pentru tipul de operatiune, care ar avea ca scop capturarea unor eventuali suspecti de terorism, pentru a-i interoga", a adaugat o alta sursa citata de CNN.

Aceste declaratii au fost facute ca urmare a anuntului Yemenului, potrivit caruia nigerianul care a incercat sa arunce in aer un avion american in prima zi a Craciunului s-ar fi aflat in Yemen cu cateva saptamani inaintea atentatului.

Ministrul de Externe yemenit, Abubakr al-Qirbi, a declarat, marti, ca pe teritoriul tarii sale s-ar putea afla pana la 300 de suspecti al-Qaida, iar probabil multi dintre acestia planuiesc atentate impotriva unor tinte din Occident.

Un nigerian in varsta de 23 de ani a incercat sa detoneze un dispozitiv explozibil la bordul unui avion al companiei americane Delta vinerea trecuta, in prima zi a Craciunului, insa nu a reusit sa produca decat o mica explozie. La bordul cursei Amsterdam-Detroit se aflau 278 de pasageri, iar avionul a aterizat in siguranta la Detroit.