Ministrul de Externe yemenit, Abubakr al-Qirbi, a declarat, marti, ca pe teritoriul tarii sale s-ar putea afla pana la 300 de suspecti al-Qaeda, iar probabil multi dintre acestia planuiesc atentate impotriva unor tinte din Occident, scrie Reuters.

"Bineinteles ca exista un numar de militanti al-Qaeda in Yemen, impreuna cu liderii lor. Suntem constienti de acest pericol. Si este foarte posibil ca acestia sa planuiasca atentate precum cel din Detroit" a declarat Qirbi. Rugat sa dea o cifra exacta pentru numarul membrilor Al-Qaeda din tara, ministrul de Externe a spus: "nu va pot da o cifra exacta. Ar putea fi cateva sute: 200, 300 - chiar nu va pot spune un numar precis".

Organizatia Al-Qaida din Peninsula arabica a revedincat atentatul nereusit comis in ziua de Craciun de un nigerian, impotriva unui avion ce efectua cursa Amsterdam - Detroit. Intr-o declaratie postata pe siteurile islamice, grupul Al-Qaida il lauda pe "fratele nigerian" ce a "reusit sa treaca cu un nou tip de explozibil, care este de abia acum testat, de toate barierele de securitate".