Atunci cand a sunat telefonul la locuinta lui Kurt si Megan Kegler din Detroit, viitorul parea negru. Fiica lor de trei ani, Madison, fusese diagnosticata cu o tumoare pe creier si aveau deja datorii de 35.000 de dolari, relateaza The Telegraph.

Dar, cand au auzit ce li se spunea la telefon, au izbuncnit in lacrimi, nevenindu-le sa creada. La celalalt capat al firului se afla misteriosul jucator de la cazinourile din Las Vegas care alege familii stramtorate pentru a le ajuta cu banii castigati la masa de joc. "Ati fost alesi", au auzit ei, de la celalat capat al firului. "Va aduc la Las Vegas si o sa castig la cazinou banii de care aveti nevoie".

Ceea ce a urmat a fost ca un vis. O limuzina pana la aeroport, un zbor la clasa I si un Rolls Royce care i-a condus la apartamentul din hotelul Palazzo. Acolo, Kurt Kegler, in varsta de 48 de ani, si sotia sa, 29 de ani, si-au intalnit binefacatorul, care i-a condus la cazino.

Sotii Keglers l-au vazut pe acesta pierzand sute de mii de dolari, inainte de a reusi lovitura castigatoare.

Cand a ajuns la un castig de 35.000 de dolari, s-a ridicat de la masa si le-a dat banii celor doi soti. "Ne-a schimbat viata cu totul", spune Megan Kegler.

Robin Hood cauta o noua familie stramtorata, pentru a o ajuta de Revelion

De la acest episod din 2008, care a devenit o parte a folclorului din Sin City, zvonurile legate de misteriosul jucator care isi doneaza banii saracilor s-au multiplicat in continuu.

Dar cine este Bunul Samaritean al jocurilor de noroc? Se autointituleaza "Robin Hood 702" si are un site unde promite sa stoarca de bani cazinourile pentru a ajuta saracii. Numarul 702 se refera la prefixul Las Vegasului. Oricine se simte stramtorat este invitat sa-si spuna povestea si "Robin" selecteaza persoanele pe care le va ajuta.

Singurul criteriu este sa nu ceri mai mult de 50.000 de dolari. Recent, a ajutat o femeie din Charleston, Carolina de Sud, care acumulase datorii de 20.000 de dolari in contul medicamentelor necesare parintilor sai. Robin Hood a castigat acesti bani la cazinou. In aprilie, s-a oferit sa plateasca o vacanta in Las Vegas pentru echipajul Maersk Alabama, vasul american atacat de piratii somalezi.

Despre "Robin" se stiu putine lucruri. A acordat interviuri televizate, dar fara sa i se vada insa fata. Se stie ca nu bea alcool, ca este alb si inalt. Prefera sa se imbrace in blugi si tricou. Sefii cazinourilor il incadreaza intre "pestii mari" - jucatori de elita pentru care nicio o suma nu este prea mare. A castigat sau a pierdut sume cu sase cifre intr-o singura noapte.

Scopul sau este simplu, explica el. "Am de gand sa folosesc latura intunecata asociata jocurilor de noroc si sa o folosesc pentru fapte bune".

Acum, vrea sa ajute alta familie care se confrunta cu necazuri, de Anul Nou. Si are de unde alege: pe site-ul sau se inregistreaza 300 de cereri zilnic.