Revolutia din decembrie 1989 a ajuns pe micile ecrane din Qatar. Canalul arab Al Jazeera a difuzat vineri un reportaj despre evenimentele petrecute in Romania, in urma cu 20 de ani. Sub titlul "Romania marcheaza Revolutia din 1989 - 20 de ani de la executarea dictatorului", materialul surprinde realitatile din "ultima natiune est-europeana care a cunoscut o revolutie anti-comunista".

A fost si singura tara unde revoltele au fost marcate de varsare de sange, subliniaza jurnalistul Barnaby Phillips, trimis de Al Jazeera la Bucuresti pentru a afla in ce masura "mostenirea lui Ceausescu" strabate si astazi societatea romaneasca. Ceausescu si sotia sa au fost executati in ziua de Craciun in 1989, dupa un proces militar rapid.

Toti romanii isi amintesc de cei care au murit la Revolutie, dar parerile sunt impartite in ceea ce priveste mostenirea furata de o elita corupta. La 20 de ani de la sangeroasele evenimente, Romania inca se lupta sa iasa din umbra dictaturii, incheie jurnalistul de la Al Jazeera.