Papa Benedict al XVI a facut apel la primirea imigrantilor, alungati de "foamete, intoleranta sau degradarea mediului", in cadrul mesajului sau urbi et orbi, sustinut la Vatican. Mesajul vine la cateva ore dupa incidentul petrecut in timpul traditionalei slujbe de Craciun, cand o femeie l-a trantit la pamant pe Papa Benedict al XVI-lea, informeaza AFP.

"In fata exodului celor care emigreaza din tarile lor si care sunt alungati de foamete, intoleranta sau de degradarea mediului, Biserica face apel la primirea lor", a declarat Papa, de la balconul bazilicii Sfantu Petru din Vatican, de unde a transmis traditionalul mesaj de Craciun.

Papa Benedict al XVI-lea a declarat ca societatea este "profund marcata de o grava criza economica, dar, mai presus, de una morala". Papa s-a referit, in discursul sau, si la conflictele si razboaiele din lume, care lasa in urma "rani dureroase".

La miezul noptii, in timpul slujbei de Craciun de la Vatican, o femeie a incercat sa se napusteasca asupra Papei Benedict al XVI-lea, provocand o busculada in timpul careia Sfantul Parinte a cazut. Papa s-a ridicat rapid si a putut sa ajunga la altar pentru a continua slujba. Necunoscuta a fost arestata si, potrivit primelor informatii, sufera de probleme psihice.