Un politician din India a provocat un adevarat scandal dupa ce a sugerat ca situatiile in care o femeie este violata dupa ce a stat in oras dupa miezul noptii trebuie tratate diferit fata de alte cazuri de atacuri sexuale, relateaza Independent. Politicieni din India dar si din alte tari au criticat declaratiile facute de Shantaram Naik, un parlamentar din Goa, membru al Partidului Congresului, aflat la guvernare.

Intr-un discurs tinut in Parlament, Shantaram Naik a facut o serie de comentarii "discutabile", referindu-se la adolescenta britanica Scarlett Keeling, care a fost violata si ucisa anul trecut in Goa, precum si la o rusoaica care a afirmat ca a fost victima unui atac sexual din partea unui politician local.

"Un presupus viol al unei femei care umbla zile intregi printre straini, chiar si dupa miezul noptii, trebuie tratat la un nivel diferit", a declarat Naik, moment in care politicianii din opozitie au inceput sa-l huiduie.

El a acuzat mass media ca "exagereaza" relatand astfel de incidente, afirmand ca "daca te uiti la media electronica din ultima perioada, pare ca nimic nu se intampla in afara unor violuri".

Declaratia lui Naik a fost criticata de consulatul Rusiei din Mumbai, care a trimis o scrisoare guvernului local, afirmand ca intentioneaza sa-i sfatuiasca pe turistii rusi sa nu ramana afara mai tarziu de ora 10, deoarece "guvernul rus este preocupat de siguranta cetatenilor sai".