Presedintele Barack Obama a cerut sefilor de mari banci americane "un angajament extraordinar" care sa ajute la refacerea economiei SUA si i-a avertizat sa nu blocheze reformele sale financiare, transmite AFP.

"Bancile din America au primit ajutor extraordinar de la contribuabilii americani pentru a-si reface industria. Acum, odata ce sunt inapoi pe picioarele lor, ne asteptam la un angajament extraordinar din partea lor pentru a ne ajuta sa recladim economia", a spus liderul SUA.

Obama a spus ca a sesizat "rezistenta la reforma din partea multora angajati din sectorul financiar. Industria financiara a facut lobby agresiv impotriva unora dintre reforme. Am aratat clar ca este atat in interesul tarii dar si in interesul industriei financiare de a avea legi actualizate pentru a preveni abuzul si excesul", a spus Barack Obama.

Declaratia liderului american a venit in urma unei intalniri avute la Casa Alba cu sefii unor mari banci americane, in care le-a cerut sa ofere mai multe credite micilor companii si sa extinda ajutorul financiar acordat americanilor de rand.