O avocata din Rusia care apara un suspect din cazul "misterioasa piraterie" de pe Arctic Sea a disparut. Elena Romanova-Lebedeva a plecat de la biroul sau din Moscova "miercuri aproape de miezul noptii si de atunci nu avem nicio veste de la ea", a declarat un coleg de-al sau, Omar Akhmedov, avocat pentru un al doilea suspect din acelasi caz, informeaza AFP.

"Am cautat peste tot si am semnalat disparitia sa la politie", a precizat el. Dincolo de cazul Arctic Sea, Elena Romanova-Lebedeva se ocupa de "cazuri importante de crima" din regiunea Vladimir (la 190 de kilometri de Moscova), a declarat avocatul.

Arctic Sea, nava aflata sub pavilion maltez si cu echipaj rus, a plecat din Finlanda pe 23 iulie cu destinatia Algeria, unde era asteptata sa ajunga pe 4 august. Autoritatile ruse sustin, insa, ca a fost deturnata in largul coastelor Suediei, pe una dintre rutele maritime cele mai frecventate din lume. Oficial, cargobotul avea o incarcatura de cherestea in valoare de peste un milion de euro. Nava a fost interceptata in cele din urma de marina rusa in luna august.

Opt oameni acuzati de piraterie au fost arestati si plasati in detentie provizorie in Rusia, unde se desfasoara o ancheta judiciara. Presa a scris, insa, ca nava transporta de fapt rachete sol-aer S-300 destinate Iranului si expediate de un grup mafiot din Rusia.