Un terorist sinucigas si-a detonat incarcatura exploziva in timpul ceremoniei de absolvire de la Facultatea de Medicina a Universitatii Banadir in Mogadishu (Somalia), omorand 19 persoane, intre care trei membri ai guvernului, informeaza CNN.

Teroristul, un barbat deghizat in haine de femeie, s-a aruncat in aer in timpul ceremoniei de aboslvire a studentilor medicinisti. Guvernul de tranzitie a anuntat ca ministrul educatiei, Abdullahi Wayel, ministrul sanatatii, Qamar Aden, si ministrul educatiei superioare, Ibrahim Hassan Adow, au murit in urma exploziei. De asemenea, printre victime s-au numarat noua studenti, doi doctori si doi jurnalisti.

Ministrul sportului, Suleman Olad Roble, a fost grav ranit si a fost spitalizat.

Presedintele somalez Sheikh Sharif Sheikh Ahmed a afirmat ca in spatele atacului s-a aflat grupul islamist Al-Shabab. El a organizat o conferinta de presa in care a prezentat ziaristilor ramasitele atacatorului dar si ale unei centuri explozive. Presedintele a aratat presei si un hijab, purtat de femeile musulmane pentru a reflecta modestia, despre care a afirmat ca i-a apartinut atacatorului.

Imagini surprinse de camerele de luat vederi il arata pe dr. Osman Dufle, fostul ministru al sanatatii, in timp ce tine un discurs. La un moment dat, camera incepe sa tremure si imaginile devin neclare. Dufle a spus ulterior ziaristilor ca a vazut o persoana imbracata in negru inaintand spre el, cu cateva momente inainte de explozie.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat atentatul despre care a spus ca "a fost un act de terorism impotriva oamenilor ce incearca sa construiasca un viitor pasnic, stabil si prosper pentru somalezi".

Atentie, imagini violente!