Un inalt cleric din Marea Birtanie, condamnat la inchisoare pentru ca a abuzat sexual, timp de mai multi ani, o minora, nu va mai fi incarcerat deoarece se afla intr-o stare de sanatate "precara", cauzata de obezitate, si nu va putea suporta detentia, relateaza BBC News.

Clericul superior John William McConaghy, in varsta de 66 de ani, a fost judecat in luna octombrie a acestui an si a fost condamnat la doi ani si jumatare de inchisoare, fiind gasit vinovat de "atentat la pudoare". Insa pedeapsa i-a fost suspendata, dupa ce judecatorul a hotarat ca se impun "circumstante cu totul exceptionale", intrucat barbatul era prea obez si avea mereu nevoie de ajutor pentru a se imbraca sau pentru a se deplasa.

Executarea pedepsei a fost suspendata pe o perioada de trei ani, iar vinovatul a fost obligat la plata unei amenzi de 10.000 de lire sterline.

In timpul procesului, victima preotului, acum in varsta de 44 de ani, a povestit ca a fost abuzata de McConaghy in repetate randuri, de cand aceasta avea 10 ani si pana la 18 ani. Femeia s-a aratat nemultumita de hotararea instantei, desi intelege decizia de suspendare a pedepsei pe motive medicale.