Rezultatul referendumului de duminica din Elvetia este, fara doar si poate, expresia unei terori a fricii si a unei crize acute de identitate in care se afla majoritatea cetatenilor europeni. Este un vot care contravine, in mod clar, dreptului la o exprimare libera a propriei credinte religioase. In aceeasi masura, votul elvetienilor este o palma data musulmanilor, scrie un cititor HotNews.ro pe blogul sau.

In primavara anului 2007, “Comitetul din Egerkinger” a propus pentru prima data introducerea unui articol in Constitutia Elvetiei care sa interzica fara exceptie construirea de noi minarete in Elvetia. Autorii acestei initiative sensibilizau opinia publica asupra unei islamizari rapide a Elvetiei, definind minaretele drept fiind un simbol al dorintei de putere a musulmanilor.

Referendumul a fost organizat pentru data de 29 noiembrie 2009. Sondajele de opinie dinaintea referendumului indicau faptul ca doar 37% intre elvetieni vor fi de acord cu interdictia de a construi minarete. Guvernul de la Berna si reprezentantii oamenilor de afaceri au facut un lobby activ in favoarea dreptului la libera exprimare religioasa. Prin urmare, rezultatul de duminica a fost extrem de surprinzator pentru toata lumea.

Rezultatul referendumului de duminica din Elvetia este, fara doar si poate, expresia unei terori a fricii si a unei crize acute de identitate in care se afla majoritate cetatenilor europeni. Este un vot care contravine, in mod clar, dreptului la o exprimare libera a propriei credinte religioase. In aceeasi masura, votul elvetienilor este o palma data musulmanilor.

Cititi o analiza a referendumului din Elvetia si comentati pe blog.