Suveranul Dubaiului, seicul Mohammad ben Rached al-Maktoum, a afirmat marti ca guvernul tarii si Dubai World sunt doua entitati diferite, in prima sa aparitie publica dupa ce a izbucnit criza amanarii datoriilor, care a declansat o unda de soc pe toate bursele lumii, relateaza AFP.

"A pune la comun Dubai World si guvernul Dubaiului este gresit", a afirmat seicul Mohammad, care este si vicepresedinte al Emiratelor Arabe Unite.

Intrebat cum comenteaza aceasta criza, care a zguduit pietele locale si internationale, seicul a raspuns: "Suntem puternici si perseverenti".

Este vorba despre prima declaratie a suveranului Dubaiului de la anuntarea intentiei, in 25 noiembrie, de a cere un moratoriu de sase luni pentru datoria Dubai World. Guvernul din Dubai a afirmat luni ca nu garanteaza datoria acestui gigant.

Dubai World a anuntat, in noaptea de luni spre marti, o restructurare a unora dintre companiile pe care le detine - printre care gigantul imobiliar Nakheel - care ar putea include si vanzarea unor active valoroase.