Demonstranti anti-capitalisti au demonstrat, sambata, la Geneva impotriva Organizatiei Mondiale a Comertului, transmite Reuters. Manifestantii au spart geamurile unor banci dar si ale altor cladiri din centrul orasului elvetian si au dat foc la masini.

Mai multe persoane imbracate in negru si inarmate cu ciocane au spart geamurile unei banci Credit Suisse, a unei cafenele Starbucks dar si ale altor cladiri. Presa elvetiana afirma ca la proteste au luat parte circa 2.000 de persoane.

Un reporter Reuters a declarat ca unii dintre manifestanti pareau sa sparga geamurile de la toate cladirile pe langa care treceau. Cateva masini au fost incendiate.

De asemenea, manifestantii au aprins artificii pe principala artera comerciala din Geneva si un nor gros de fum putea fi observat deasupra centrului localitatii.

Mai multi martori au declarat ca au simtit si gaze lacromogene, insa nu se stie daca ele au fost folosite de politie sau de demonstranti.

Demonstrantii au protestat impotriva conferintei Organizatiei Mondiale a Comertului, care incepe luni la Geneva. Activistii anti-capitalisti sustin ca politicile comerciale ale organizatiei creaza saracie atat in statele bogate, cat si in cele sarace.