Presedintele Comsiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso aproape ca a finalizat componenta noii sale echipe si se asteapta ca un anunt oficial privind noua componenta a Comisiei Europene sa fie facut vineri sau la inceputul saptamanii viitoare. Cele mai asteptate numiri sunt cele de la "Concurenta" sau "Comert" - portofolii cheie in viitorul Executiv european care isi va incepe mandatul la inceputul anului viitor.

Potrivit unei surse diplomatice europene, citata de France Presse, Barroso i-ar fi propus portofoliul "Comertului" lui Karel de Gucht, fost ministru belgian al Afacerilor Externe. Foarte probabil, portofoliul "Concurentei" ii va reveni socialistului spaniol Joaquin Almunia. Postul strategic al Energiei va fi gestionat de reprezentantul german, un nou venit, Guenther Oettinger.

In schimb, Franta nu a primit asigurari ca va obtine pentru viitorul sau comisar european, Michel Barnier, gestionarea serviciilor financiare ale UE. De altfel, Parisul nu si-a ascuns niciodata ambitia de a detine serviciile financiare si dosarul Pietei Interne.