Sute de mii de mesaje electronice ce au fost trimise intr-o perioada de 24 de ore, in jurul evenimentelor din 11 septembrie 2001, ziua atacurilor teroriste de la World Trade Center, inclusiv mesaje dintre Pentagon si politia din New York, au fost astazi publicate de catre o grup activist nonprofit pe site-ul WikiLeaks.

Replicile trimise prin mesaje dintre locuitorii New York-ului pun in evidenta panica, frica si disperarea americanilor pusi in fata atentatelor teroriste din dimineata zilei de 11 septembrie 2001, noteaza FoxNews.

"Suntem tinta unui atac terorist in New York la turnurile gemene!!!", scrie un locuitor al metropolei intr-un mesaj trimis la ora 9:11 a.m. "Este ingrozitor. Doua avioane s-au izbit in etajele superioare ale ambelor cladiri."

Alt mesaj spune: "Te rog nu parasi cladirea. Unul din turnuri tocmai s-a prabusit. Te rog ai grija. Repet..."

Unele sunt mai emotionante: "Iubito vreau sa iti zic cat de mult te iubesc", a scris expeditorul. "Eram putin ingrijorat. Nu vreau sa te pierd acum cand de abia ne-am impacat. Tu reprezinti totul pentru mine. Te iubesc enorm".

Conform CBS News, unul din mesaje indica faptul ca avionul Air Force One era una din tinte. Acest lucru i-a determinat pe oficialii SUA sa redirectioneze avionul presedintelui Bush, ce a plecat din Florida si trebuia sa aterizeze in Washington D.C.

Desi mesajele trezesc sentimente in randul familiilor victimelor, mai ales acum in preajma sarbatorilor, organizatia care le-a publicat pe internet a declarat ca mesajele sunt foarte importante din punctul de vedere al desfasurarii evenimentelor.

Un reprezentant al organizatiei WikiLeaks a declarat: "Speram ca dezvaluirea mesajelor va duce la o mai buna intelegere a evenimentelor si consecintele tragice".

Organizatia nu a precizat daca mesajele postate pe internet provin din surse guvernamentale, ale politiei sau au fost interceptate de o persoana particulara.