Autoritatile din Australia se pregatesc sa adune 6.000 de camile salbatice si sa le impuste, dupa ce animalele au invadat un mic orasel din Northern Territory, daramand gardurile, spargand rezervoarele si contaminand rezervele de apa, informeaza AP. De cateva saptamani, mii de camile merg in Docker River, un oras cu 350 de locuitori, in cautare de apa, dupa ce regiunea a fost afectata de seceta.

"Comunitatea din Docker River se afla sub asediul a 6.000 de camile salbatice, pradatoare", a declarat un oficial guvernamental din Northern Territory, adaugand ca "situatia de-acolo este foarte critica, este neobisnuita si necesita actiuni rapide".

Potrivit informatiilor, camilele au distrus rezervoarele de apa, se apropie de case pentru a incerca sa ia apa din aparatele de aer conditionat si au daramat gardul care delimiteaza o pista a aeroportului local.

Oficialul a spus, de asemenea, ca ramasitele camilelor care au murit in timp ce incercau sa ajunga la rezervoare contamineaza rezervele de apa.

Autoritatile planuiesc sa foloseasca elicoptere pentru a indrepta animalele la circa 15 kilometri de oras, unde vor fi impuscate. Cadavrele lor vor fi lasate sa se descompuna in desert.

"Nu ne permitem sa intarziem deoarece turma camilelor devine tot mai mare", a spus oficialul local.

AP precizeaza ca cea mai mare parte a Australiei este afectata de o seceta prelungita.

In luna august, guvernul australian a anuntat ca ofera 19 de milioane de dolari pentru a reduce populatia de camile salbatice. Oficialii au anuntat atunci ca iau in considerare si o ucidere in masa a animalelor.

Glenys Oogjes, directorul executiv al organizatiei Animals Australia, a declarat ca uciderea camilelor din elicopter este barbara si ca oficialii ar trebui mai bine sa construiasca bariere pentru a tine animalele la distanta.