Ambasada Statelor Unite si Centrul Cultural American vor fi inchise joi, 26 noiembrie, pentru sarbatorirea Zilei Recunostintei.

Ambasada isi va relua activitatea vineri, 27 noiembrie, informeza un comunicat al institutiei remis HotNews.ro.

Ziua Recunostintei este o importanta sarbatoare in SUA si se petrece in familie in special printr-o masa copioasa. Un element important al sarbatorii il reprezinta mancarea traditionala: curcanul.

Ziua Recunostintei este o ocazie pentru reunirea prietenilor si a familiei, dar si un moment in care cetatenii americani aleg sa-si exprime multumirea pentru libertatile de care se bucura, pentru hrana, caminul lor si alte lucruri bune.

Aceasta zi marcheaza inceputul "sezonului sarbatorilor" care continua pana de Anul Nou. Vinerea de dupa Ziua Recunostintei este, in mod traditional la americani, cea mai aglomerata zi pentru cumparaturi.

Sarbatoarea s-a tinut pentru prima data in 1621 si a fost organizata de pelerinii englezi care au fondat colonia Plymouth (Massachusetts) si de membri ai tribului indian Wampanoag, ca semn de recunostinta fata de recolta miraculoasa obtinuta in conditii climaterice dure.