Yves Rossy, care se autointituleaza "Omul-racheta", va incearca miercuri sa realizeze primul zbor intercontinental cu ajutorul aparatului conceput de el insusi - o aripa atasata de spate si propulsata de un motor cu reactie. El isi propune sa zboare din Africa de Nord in Europa, traversand Stramtoarea Gibraltar, relateaza The Telegraph, in editia electronica.

Elvetianul in varsta de 50 de ani care a realizat visul lui Icar - sa zboare cu propriile sale aripi - a intrat in Cartea Recordurilor in urma cu un an, cand a traversat Canalul Manecii cu ajutorul aceluiasi dispozitiv.

Rossy se va lansa dintr-un avion, deasupra Africii si va incerca sa aterizeze in sud-vestul Spaniei, unde se va parasuta. Zborul este programat sa inceapa la ora 2,30 CET.

Elvetianul utilizeaza o aripa de aproximativ 55 de kilograme dotata cu patru turbine simple cu reactie.

Realizarea acestui zbor depinde foarte mult mult de conditiile meteorologice dar, daca vremea este buna, traversarea Stramtorii Gibraltar va dura mai putin de 15 minute.

Rossy, care este pilot profesionist, va fi insotit de o flota de elicoptere care vor filma evenimentul ce va fi transmis live pe internet.

UPDATE Rossy a esuat in tentativa sa

Rossy a esuat in tentativa sa, fiind obligat sa aterizeze in apa, la cateva minute dupa ce s-a lansat de la bordul avionului.

Elevetianul nu a fost ranit, dar a fost transportat totusi la spital de echipele de interventie.

Se pare ca principala problema a fost legata de vantul puternic.