Un show-room auto din Denver (SUA) a starnit numeroase controverse dupa ce a decis sa-si faca reclama utilizand un afis publicitar care-l infatiseaza pe presedintele Barack Obama purtand turban, informeaza msnbc. Afisul a fost realizat de artistul David Lee si infatiseaza o caricatura a liderului de la Casa Alba, alaturi de intrebarea "Presedinte sau Jihad?"

Afisul este montat in apropiere de Denver, langa o autostrada.

Sub imaginea lui Obama se afla inscriptia "Certificatul de nastere, dovedeste", cu referire la controversa legata de locul de nastere al presedintelui Obama. O parte a presei conservatoare sustine ca Barack Obama s-ar fi nascut in Kenya si n-ar fi eligibil pentru a fi presedinte al Statelor Unite. Constitutia SUA prevede ca nu pot candida la presedintie decat cei nascuti pe teritoriul american.

De asemenea, afisul contine si fraza "Trezeste-te, America! Aminteste-ti de Fort Hood", cu referire de incidentul din 5 noiembrie de la cea mai mare baza militara americana, cand un maior de origine musulmana, Nidal Malik Hasan, a impuscat mortal 13 persoane si a ranit alte 30.

Proprietarul show-room-ului, Phil Wolf, nu a putut fi gasit pentru a-si exprima punctul de vedere, insa managerul general Wayne Means a afirmat ca a primit reactii puternice in legatura cu afisul publicitar.

"Am avut oameni care au venit si au spus: . Au fost oameni care ne-au cerut: . Putem avea opinii diferite. Aceasta e America", a declarat Means.

Organizatia MoveOn.org a spus ca afisul este "rasist" si a cerut clientilor sa boicoteze show-room-ul.