Comandantul armatei libaneze, generalul Jean Kahwaj, le-a ordonat soldatilor sai sa fie in stare de alerta maxima, avertizandu-i pe cei aflati in regiunile de granita sa se pregateasca pentru un posibil atac din partea Israelului, scrie Jerusalem Post, citand declaratii facute pentru cotidianul Alquds Alarabi, care apare la Londra.

Intr-o declaratie facuta pentru a marca Ziua Independentei Libanului, generalul a afirmat ca "militarii trebuie sa se pregateasca pentru a face fata planurilor urzite de dusmanul israelian impotriva tarii noastre". Kahwaj le-a cerut soldatilor sa "continue, cu toate mijloacele pe care le au la dispozitie, lupta" impotriva incalcarilor repetate realizate de israelieni "in aer, pe apa si pe pamant".

Jerusalem Post noteza ca, saptamana trecuta, un tribunal militar din Liban a condamnat la moarte un soldat libanez si pe sotia acestuia, dupa ce acestia au fost gasiti vinovati de spionaj in favoarea Israelului. De asemenea, sora militarului si sotul acesteia, care locuiesc in Israel, au fost condamnati la moarte.

Seful de stat major al armatei israeliene, Gabi Ashkenazi, a avertizat recent ca organizatia terorista Hezbollah s-a inarmat cu mii de rachete, unele dintre ele avand capacitatea de a ajunge pana ln localitatea Dimona, din sudul Israelului.